Pusat Bahasa ELS,
UPM

HUBUNGI

WAKTU PEMBUKAAN

Mengenai Pusat

ELS UPM terletak di kampus utara Universiti Putra Malaysia di sebuah perbandaran bernama Serdang, kira-kira 22 km ke selatan Kuala Lumpur. Kampus UPM seluas 3.000 hektar ini mempunyai persekitaran yang kondusif dan menenangkan untuk menuntut ilmu, dengan panorama jalan raya, dusun, tasik dan padang rumput yang rimbun.
ELS UPM adalah pusat ELS kampus pertama di Malaysia. Sijil Penyelesaian ELS diiktiraf oleh UPM sebagai alternatif kepada IELTS dan TOEFL, dan diterima sebagai bukti penguasaan bahasa Inggeris untuk kemasukan. ELS diberi penghormatan untuk menjadi rakan kongsi institusi berprestij ini.

Lokasi

Kemudahan

Keselamatan 24 Jam
Ruang Rehat Pelajar
Wifi
Pusat Teknologi Bahasa
Pusat Kaunseling Universiti
Perpustakaan
ATM
Pejabat Pos
Perkhidmatan ulang-alik
Pusat Sukan Dan Rekreasi

Suzy Tan

PENGURUS PUSAT

Mesej Pengurus Pusat:

Sebagai pakar dalam latihan bahasa Inggeris dengan hampir 30 tahun pengalaman di Malaysia, ELS menyediakan jalan langsung ke program sarjana dan pascasiswazah UPM melalui Program Bahasa Inggeris Intensif (IEP) utama kami. ELS UPM adalah tempat peralihan yang ideal bagi pelajar untuk meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris mereka semasa tinggal dan menyesuaikan diri dengan kampus di Malaysia.
Pasukan tenaga pengajar dan kakitangan pentadbiran kami yang ramah, membantu dan profesional berdedikasi untuk memastikan bahawa keperluan pembelajaran anda dipenuhi semasa anda menikmati kemudahan universiti (perpustakaan, sukan, pengangkutan dll), aktiviti sosial dengan rakan sekelas anda dan kehijauan UPM. ELS UPM benar-benar tempat yang unik untuk belajar dan memulakan kehidupan universiti anda! Harap kita jumpa lagi.

TEMPAT-TEMPAT UNTUK MELAWAT

Stadium UPM
Hutan Simpan Ayer Hitam
Pusat Membeli-Belah Mines
The Mines Resort and Golf Club
Taman Berkuda

PERUMAHAN

The Academia

Kira-kira 15 minit dari UPM dengan bas, The Academia terletak di atas Kompleks Beli-belah South City, di mana terdapat beberapa restoran antarabangsa dan pasar raya yang lengkap. Perkhidmatan Shuttle Bus UPM disediakan untuk pelajar UPM dari The Academia terus ke kampus. Stesen kereta api komuter berjarak 15 minit berjalan kaki dari kampus.

South City Plaza, 35, Persiaran Serdang Perdana
Harga RM1200 - RM2200 sebulan

Kondominium Warisan

Kira-kira 15 minit dari ELS-UPM, The Heritage adalah kompleks kondominium mewah yang terletak di Seri Kembangan, berhampiran Mines Resort City dan South City Plaza. Ia berjarak 5 minit berjalan kaki ke stesen keretapi komuter Serdang dari sini.

Jalan SB Dagang, 43300 Seri Kembangan, Selangor
Harga RM1600 - RM2500 sebulan
Sila klik di sini untuk maklumat penginapan terkini.

MENDAPAT SEKITAR

Dengan kereta api

Talian tersedia: LRT, KTM, MRT dan KL Monorel. Kereta api beroperasi setiap hari dari jam 6:00 pagi hingga 11:30 malam. Stesen kereta api terdekat ke ELS UPM adalah:

  • KTM Serdang (20 minit perjalanan dari UPM)
  • Tukar ke MRT: KTM Kajang (1 stesen dari KTM Serdang)
  • Persimpangan ke LRT: KTM Bandar Tasik Selatan (1 stesen dari KTM Serdang)

Dengan teksi

Teksi bermeter dapat disambut di tempat teksi yang ditentukan. Tambang minimum RM3 akan dikenakan semasa menaiki pesawat. Anda juga boleh memuat turun aplikasi mudah alih Grab untuk menempah teksi dan perjalanan kereta.

Dengan bas

Pelajar boleh menggunakan Bas UPM untuk melakukan perjalanan di kawasan universiti dan ke kawasan perumahan terpilih di sekitar universiti. Bas disediakan setiap hari dari jam 7:00 pagi hingga 11:00 malam.


Di luar UPM, bas SMART, bas MRT dan bas RapidKL boleh dinaiki di perhentian bas yang ditentukan. Bas beroperasi setiap hari dari jam 6:00 pagi hingga 11:00 malam (dan sehingga tengah malam pada hari Ahad).

ID WeChat: ELSMalaysia

LINE ID: elsmalaysia