Pusat Bahasa ELS, kuala lumpur

HUBUNGI

WAKTU PEMBUKAAN

Mengenai Pusat

ELS Kuala Lumpur terletak di Segitiga Emas yang berprestij – hab komersial, membeli-belah dan hiburan Kuala Lumpur. Pusat ini menikmati pemandangan panoramik latar langit ibu kota kerana ia menghadap salah satu bangunan tertinggi di dunia — Menara Berkembar Petronas, yang terletak hanya 10 minit berjalan kaki.

Berada betul-betul di tengah-tengah bandar, ELS Kuala Lumpur terletak dalam jarak yang mudah dari pusat membeli-belah, pelbagai mod pengangkutan awam, bank dan pelbagai kemudahan tempatan yang lain.

Lokasi

Kemudahan

Keselamatan 24 Jam
Ruang Rehat Pelajar
Wifi
Pusat Teknologi Bahasa

TEMPAT-TEMPAT UNTUK MELAWAT

Suria KLCC Mall & Park
Akuaria
Bukit Bintang
Zoo Negara
Masjid Negara
Chinatown

PERUMAHAN

Kediaman Crest

The Crest Residence terletak hanya 9 minit berjalan kaki ke Menara Berkembar Petronas. Tinggal betul-betul di dalam pusat bandar, penduduk boleh berjalan kaki, memandu atau menaiki pengangkutan awam dengan mudah ke pelbagai kawasan utama dan tarikan popular di sekitar Kuala Lumpur.

The Crest Residence menawarkan penginapan dengan WiFi percuma, taman dengan taman permainan, pemandangan bandar yang indah serta akses ke kolam renang dalaman dan bilik kecergasan yang serba lengkap.

Sewa sebulan: Bilik kecil: RM 1,000 | Bilik sederhana: RM 1,300 | Bilik tidur utama: RM 1,500

Jarak dari ELS: 5 minit memandu atau 15 minit berjalan kaki

Hotel & Pejabat One Stop Residence

One Stop Residence terletak di lokasi strategik di tengah-tengah pusat perniagaan yang semakin berkembang, Fraser Business Park, yang hanya 5 km dari pusat bandar Kuala Lumpur dan mudah diakses dengan kereta atau kereta api. Untuk menaiki kereta api, cukup gunakan jambatan bersambung yang menghubungkan One Stop Residence ke stesen LRT Chan Sow Lin.

Penduduk akan mendapati banyak kedai serbaneka, kedai dobi, restoran, kedai runcit dan bank di kawasan kejiranan.

Sewa sebulan: Bilik kecil: RM 700 | Bilik sederhana: RM 800 | Bilik tidur utama: RM 900

Jarak dari ELS: 15 – 20 min pemanduan atau 40 – 50 min dengan LRT (kereta api)

MENDAPAT SEKITAR

Dengan kereta api

Laluan tersedia: LRT, MRT dan KL Monorel. Kereta api beroperasi setiap hari dari 6:00 pagi hingga 11:30 malam. Stesen kereta api terdekat ke ELS Kuala Lumpur adalah:

  • Stesen LRT KLCC (10 minit berjalan kaki)
  • Stesen Monorel Bukit Nanas (15 minit berjalan kaki)
  • MRT Bukit Bintang (30 minit berjalan kaki)
  • Pertukaran ke MRT: Stesen LRT Pasar Seni (4 stesen dari LRT KLCC)

Dengan teksi

Teksi bermeter dapat disambut di tempat teksi yang ditentukan. Tambang minimum RM3 akan dikenakan semasa menaiki pesawat. Anda juga boleh memuat turun aplikasi mudah alih Grab untuk menempah teksi dan perjalanan kereta.

Dengan bas

Anda boleh menaiki bas SMART, bas MRT dan bas RapidKL di perhentian bas yang ditetapkan. Bas beroperasi setiap hari dari 6:00 pagi hingga 11:00 malam (dan sehingga tengah malam pada hari Ahad)

ID WeChat: ELSMalaysia

LINE ID: elsmalaysia