Pusat Bahasa ELS,
Kuala Lumpur

Mengenai Pusat

ELS Kuala Lumpur terletak di Segitiga Emas yang berprestij – hab komersial, membeli-belah dan hiburan Kuala Lumpur. Pusat ini menikmati pemandangan panoramik latar langit ibu kota kerana ia menghadap salah satu bangunan tertinggi di dunia — Menara Berkembar Petronas, yang terletak hanya 10 minit berjalan kaki.

Berada betul-betul di tengah-tengah bandar, ELS Kuala Lumpur terletak dalam jarak yang mudah dari pusat membeli-belah, pelbagai mod pengangkutan awam, bank dan pelbagai kemudahan tempatan yang lain.

Kemudahan

Keselamatan 24 Jam
Ruang Rehat Pelajar
Wifi
Pusat Teknologi Bahasa

PERUTUSAN ALU-ALUAN PENGARAH AKADEMIK ELS KL

Jika anda ingin belajar bahasa Inggeris di tengah-tengah Pusat Bandaraya Kuala Lumpur, jangan cari lagi. Selamat datang ke Pusat Bahasa ELS, Kuala Lumpur!

Walaupun pelajar kami menikmati jarak yang mudah ke semua tarikan tempatan di KL, mereka memilih ELS untuk kecemerlangan akademik dan pendidikan berkualiti.

Program ELS berkesan kerana kami menggalakkan pelajar belajar dengan melakukan dan melibatkan diri. Itulah sebabnya guru anda akan meminta anda bercakap dengan kerap, berkongsi idea dan pendapat anda serta berlatih dengan pelajar lain. Kami di sini untuk membantu anda dalam usaha anda untuk penguasaan bahasa Inggeris, jadi jangan segan membuat kesilapan – anda hanya akan belajar daripadanya dan bertambah baik dengan cepat.

Satu lagi perkara hebat tentang ELS Kuala Lumpur ialah pelajar hebat kami yang datang dari pelbagai negara di seluruh dunia. Anda akan mempunyai banyak peluang semasa Aktiviti Pelajar kami untuk berseronok dengan rakan baharu anda – akan ada permainan, filem, lawatan dan acara kebudayaan setiap bulan.

Kedengaran bagus? Datang dan sertai kami! Saya berharap dapat berjumpa anda tidak lama lagi di ELS Kuala Lumpur!

Rachel Hua
Pengarah Akademik

PROGRAM BAHASA INGGERIS DITAWARKAN OLEH ELS KUALA LUMPUR

Program Bahasa Inggeris Intensif Bertauliah (CIEP)

Untuk pelajar universiti

Program Bahasa Inggeris Selepas Sekolah (ASEP)

Untuk pelajar sekolah menengah: 15 hingga 18 tahun

Persediaan Ujian IELTS/TOEFL

Untuk pengambil ujian IELTS/ TOEFL

Program Bahasa Inggeris di Tempat Kerja (WEP)

Untuk orang dewasa yang bekerja

Latihan Syarikat

Latihan kumpulan korporat yang disesuaikan

Pensijilan TESOL

Bagi individu yang mencari latihan untuk menjadi guru ESL

TEMPAT-TEMPAT UNTUK MELAWAT

Suria KLCC Mall & Park
Akuaria
Bukit Bintang
Zoo Negara
Masjid Negara
Chinatown

PERUMAHAN

Kediaman Crest

The Crest Residence terletak hanya 9 minit berjalan kaki ke Menara Berkembar Petronas. Tinggal betul-betul di dalam pusat bandar, penduduk boleh berjalan kaki, memandu atau menaiki pengangkutan awam dengan mudah ke pelbagai kawasan utama dan tarikan popular di sekitar Kuala Lumpur.

The Crest Residence menawarkan penginapan dengan WiFi percuma, taman dengan taman permainan, pemandangan bandar yang indah serta akses ke kolam renang dalaman dan bilik kecergasan yang serba lengkap.

Sewa sebulan: Bilik kecil: RM 1,000 | Bilik sederhana: RM 1,300 | Bilik tidur utama: RM 1,500

Jarak dari ELS: 5 minit memandu atau 15 minit berjalan kaki

Hotel & Pejabat One Stop Residence

One Stop Residence terletak di lokasi strategik di tengah-tengah pusat perniagaan yang semakin berkembang, Fraser Business Park, yang hanya 5 km dari pusat bandar Kuala Lumpur dan mudah diakses dengan kereta atau kereta api. Untuk menaiki kereta api, cukup gunakan jambatan bersambung yang menghubungkan One Stop Residence ke stesen LRT Chan Sow Lin.

Penduduk akan mendapati banyak kedai serbaneka, kedai dobi, restoran, kedai runcit dan bank di kawasan kejiranan.

Sewa sebulan: Bilik kecil: RM 700 | Bilik sederhana: RM 800 | Bilik tidur utama: RM 900

Jarak dari ELS: 15 – 20 min pemanduan atau 40 – 50 min dengan LRT (kereta api)

MENDAPAT SEKITAR

Dengan kereta api

Laluan tersedia: LRT, MRT dan KL Monorel. Kereta api beroperasi setiap hari dari 6:00 pagi hingga 11:30 malam. Stesen kereta api terdekat ke ELS Kuala Lumpur adalah:

  • Stesen LRT KLCC (10 minit berjalan kaki)
  • Stesen Monorel Bukit Nanas (15 minit berjalan kaki)
  • MRT Bukit Bintang (30 minit berjalan kaki)
  • Pertukaran ke MRT: Stesen LRT Pasar Seni (4 stesen dari LRT KLCC)

Dengan teksi

Teksi bermeter dapat disambut di tempat teksi yang ditentukan. Tambang minimum RM3 akan dikenakan semasa menaiki pesawat. Anda juga boleh memuat turun aplikasi mudah alih Grab untuk menempah teksi dan perjalanan kereta.

Dengan bas

Anda boleh menaiki bas SMART, bas MRT dan bas RapidKL di perhentian bas yang ditetapkan. Bas beroperasi setiap hari dari 6:00 pagi hingga 11:00 malam (dan sehingga tengah malam pada hari Ahad)

ID WeChat: ELSMalaysia

LINE ID: elsmalaysia