Tentang kita

ELS Language Centers Malaysia (ELS Malaysia) adalah francais Pusat Bahasa ELS yang berpusat di AS. Ditubuhkan pada tahun 1990, ELS Malaysia adalah pusat latihan bahasa Inggeris utama negara yang menawarkan gabungan lokasi pengajian universiti-bandar dan pusat bandar yang tidak terkalahkan yang bangga dengan standard akademiknya yang tinggi dan tenaga pengajar yang terlatih secara profesional.

62+ tahun

Menyampaikan pendidikan bahasa Inggeris selama lebih 62 tahun

0

Diajar 1.2 Juta pelajar dan mengira

0

Pelajar dari 143 negara berbeza telah mengikuti ELS

0

ELS membuka pintu kepada lebih daripada 650 Universiti di seluruh dunia

0

2700 pejabat kaunseling di 140 negara

Jadual Waktu Sejarah ELS

1957
ELS Inc., USA dibentuk untuk memberikan latihan bahasa Inggeris kepada agensi Amerika Syarikat seperti Agency for International Development (AID) dan United States Information Services (USIS).
1961
Pusat ELS pertama ditubuhkan di hubungan erat Washington DC ELS dengan universiti dan rangkaian setia agensi kaunseling mereka di seluruh dunia telah mengembangkan jalan bagi pelajar antarabangsa untuk melanjutkan pengajian tinggi mereka di Amerika Syarikat dan negara-negara lain.
1978
Bahagian Antarabangsa ELS Inc. yang baru dibentuk untuk mengembangkan aktiviti pengajaran Bahasa Inggeris ELS ke luar negara. ELS membuka sekolah bahasa pertama di luar negara di Tokyo, Jepun.
1990
Pusat Bahasa ELS, Malaysia menubuhkan pusat pertamanya.
2012
ELS Malaysia menubuhkan pusat kampus pertama di Universiti Putra Malaysia (UPM), sebuah universiti awam peringkat tinggi di Malaysia. Pada masa yang sama, UPM secara rasmi mengiktiraf ELS Proficiency Standards sebagai bukti penguasaan bahasa Inggeris untuk kemasukan ke program sarjana & pascasiswazahnya.
2014
ELS Malaysia dinobatkan sebagai Brand of the Year in the English Education (Malaysia) di World Branding Awards 2014
2015
ELS Malaysia dianugerahkan Anugerah Piawaian Kualiti 5 Bintang berprestij untuk Institusi Pendidikan Swasta (SKIPS).
2015
Universiti Teknologi Malaysia (UTM) secara rasmi mengiktiraf ELS Proficiency Standards sebagai alternatif kepada IELTS & TOEFL untuk kemasukan ke program sarjana & pascasiswazahnya.
2016
ELS Malaysia dianugerahkan Syarikat Pusat Bahasa Terbaik oleh Frost & Sullivan Malaysia
2019
ELS menjadi institusi pertama di Malaysia yang mendapat akreditasi dari Skim Akreditasi ELT Nasional (NEAS), Australia.
2020
ELS dianugerahkan status Pembekal Dalam Talian Berkualiti oleh Skim Akreditasi ELT Kebangsaan (NEAS) Australia untuk program Bahasa Inggeris dalam talian kami.
2022
ELS Malaysia menerima Anugerah Penghantaran Dalam Talian daripada Skim Akreditasi ELT Kebangsaan (NEAS) Australia sebagai pengiktirafan terhadap piawaian tinggi dalam Program Bahasa Inggeris Certified Intensive dalam talian kami (CIEP Online).
2023
Program Bahasa Inggeris Certified Intensive English (CIEP) ELS Malaysia diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia sebagai standard bahasa Inggeris untuk semua universiti awam dan swasta di Malaysia.

Mengapa Memilih Els?

ID WeChat: ELSMalaysia

LINE ID: elsmalaysia