Tentang kita

ELS Language Centers Malaysia (ELS Malaysia) adalah francais Pusat Bahasa ELS yang berpusat di AS. Ditubuhkan pada tahun 1990, ELS Malaysia adalah pusat latihan bahasa Inggeris utama negara yang menawarkan gabungan lokasi pengajian universiti-bandar dan pusat bandar yang tidak terkalahkan yang bangga dengan standard akademiknya yang tinggi dan tenaga pengajar yang terlatih secara profesional.

55+ tahun

Menyampaikan pendidikan bahasa Inggeris selama lebih dari 55 tahun
0
+

Diajar 1.2 Juta pelajar dan mengira

0

Pelajar dari 143 negara berbeza telah mengikuti ELS

0
+

35+ Pusat ELS yang menawarkan Program Bahasa Inggeris yang intensif

0

ELS membuka pintu kepada lebih daripada 650 Universiti di seluruh dunia

0

2700 pejabat kaunseling di 140 negara

Jadual Waktu Sejarah ELS

1957

ELS Inc., USA dibentuk untuk memberikan latihan bahasa Inggeris kepada agensi Amerika Syarikat seperti Agency for International Development (AID) dan United States Information Services (USIS).
1957

1961

Pusat ELS pertama ditubuhkan di hubungan erat Washington DC ELS dengan universiti dan rangkaian setia agensi kaunseling mereka di seluruh dunia telah mengembangkan jalan bagi pelajar antarabangsa untuk melanjutkan pengajian tinggi mereka di Amerika Syarikat dan negara-negara lain.
1961

1978

Bahagian Antarabangsa ELS Inc. yang baru dibentuk untuk mengembangkan aktiviti pengajaran Bahasa Inggeris ELS ke luar negara. ELS membuka sekolah bahasa pertama di luar negara di Tokyo, Jepun.
1978

1990

Pusat Bahasa ELS, Malaysia menubuhkan pusat pertamanya.
1990

2012

ELS Malaysia menubuhkan pusat kampus pertama di Universiti Putra Malaysia (UPM), sebuah universiti awam peringkat tinggi di Malaysia. Pada masa yang sama, UPM secara formal mengiktiraf ELS Proficiency Standards sebagai bukti penguasaan bahasa Inggeris untuk kemasukan ke program sarjana & pascasiswazahnya.
2012

2014

ELS Malaysia dinobatkan sebagai Brand of the Year in the English Education (Malaysia) di World Branding Awards 2014
2014

2015

ELS Malaysia dianugerahkan Anugerah Piawaian Kualiti 5 Bintang berprestij untuk Institusi Pendidikan Swasta (SKIPS).
2015

2015

Universiti Teknologi Malaysia (UTM) secara rasmi mengiktiraf Piawaian Kemahiran ELS sebagai alternatif kepada IELTS & TOEFL untuk kemasukan ke program sarjana & pascasiswazahnya.
2015

2016

ELS Malaysia dianugerahkan Syarikat Pusat Bahasa Terbaik oleh Frost & Sullivan Malaysia
2016

2019

ELS menjadi institusi pertama di Malaysia yang mendapat akreditasi dari Skim Akreditasi ELT Nasional (NEAS), Australia.
2019

Program Bahasa Inggeris Intensif kami

Program Bahasa Inggeris Intensif (IEP) adalah program sepenuh masa yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Pelajar yang telah menamatkan IEP boleh menggunakan Sijil Penyelesaian ELS sebagai alternatif kepada IELTS atau TOEFL semasa menggunakan mana-mana 650+ kolej rakan kongsi ELS dan universiti di seluruh dunia.
ELS juga menawarkan pelbagai penyelesaian latihan bahasa Inggeris untuk syarikat, profesional, dan juga sekolah. Datang dan cari tahu apa yang menjadikan kami istimewa dan bagaimana kami dapat membantu anda memenuhi keperluan bahasa Inggeris anda.

Mengapa Memilih Els?

Tatal ke Atas
×