Perkongsian UPM-ELS

Perkongsian UPM-ELS bermula hampir 20 tahun yang lalu. Melalui pelbagai projek kolaborasi, kedua-dua institusi ini dapat mewujudkan minat mereka yang tinggi dalam pengembangan bahasa Inggeris dan sejak itu telah berdedikasi untuk menyumbang ke lapangan melalui pelbagai inisiatif.

2013

ICELT 2013

Sekali lagi ELS Malaysia dan Fakulti Pengajian Pendidikan UPM bekerjasama dalam Persidangan Antarabangsa Pengajaran Bahasa Inggeris. Ia diadakan di Hotel Equatorial di Melaka dari 18 hingga 20 November 2013.
2013

2013

ICELL 2013 (Persidangan Antarabangsa mengenai Pembelajaran Bahasa Inggeris)

Persidangan Antarabangsa mengenai Pembelajaran Bahasa Inggeris (ICELL) 2013 telah diadakan di Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang pada 15 dan 16 November 2013. Sempena ulang tahun ke-23 ELS, persidangan antarabangsa yang pertama ini berfungsi sebagai platform untuk para pengamal bahasa, sarjana, penyelidik dan pembuat keputusan untuk meneroka dan mengartikulasikan idea baru dan praktikal yang mempengaruhi dasar kelas, kurikulum dan bahasa ELT. Ia juga merupakan siri bengkel pra-persidangan untuk ICELT UPM 2013 di Melaka.
2013

2012

ELS @ UPM Dibuka


Melihat keperluan untuk meningkatkan kecekapan berbahasa Inggeris pelajar masuk dan sedia ada di UPM, ELS dan UPM memulakan kerjasama untuk menyediakan program ELS di dalam kampus Universiti Serdang. Pusat ELS di kampus ini merupakan pusat ELS pertama di kampus universiti di luar AS.
2012

2011

Persidangan ICELT


Diadakan di tempat perlindungan terpencil di Swiss-Garden Golf Resort and Spa Damai Laut, Perak, persidangan ini dihadiri oleh hampir 1000 peserta dari seluruh dunia, yang terbukti menjadi yang terbaik. ELS bersama-sama menganjurkan dan menaja persidangan dengan UPM. ELS juga membawa Prof Dr Lucia Buttaro dan Dr. Diana Schwinge, dari Ruth S. Ammon School of Education, Adelphi University, New York untuk mengadakan bengkel yang sangat interaktif semasa persidangan. Adelphi University adalah Rakan Universiti ELS.
2011

2010

Persidangan MICELT


Dianjurkan bersama dan ditaja bersama oleh UPM dan ELS, persidangan ini menerima hampir 800 peserta di tempat Hotel Equatorialnya. Persidangan itu juga menyaksikan Biasiswa Tun Dr. Mahathir UPM-ELS pertama diberikan kepada Abdullah Omar dan Muhammad 'Uthman Omar yang kedua-duanya telah lulus dari ELS sejak itu.
2010

2010

Biasiswa Tun Dr. Mahathir UPM-ELS


Dengan persetujuan mantan Perdana Menteri Malaysia yang terkenal, Tun Dr. Mahathir, Biasiswa ELS-MICELT diubah namanya menjadi Biasiswa Tun Dr. Mahathir UPM-ELS, sebagai cerminan dedikasinya untuk mengembangkan penguasaan bahasa Inggeris di Malaysia .
2010

2009

ICELT (Persidangan Antarabangsa Pengajaran Bahasa Inggeris)


Persidangan ICELT dikonseptualisasikan oleh Fakulti Pengajian Pendidikan UPM dan mendapat sokongan penuh dari ELS kerana pendekatan uniknya terhadap latihan ELT. Persidangan yang dianjurkan dan ditaja bersama diadakan di Hotel Equatorial di Melaka dan menyaksikan hampir 500 peserta hadir.
2009

2008

Persidangan MICELT


Diadakan di The Royal Adelphi (sekarang Hotel Royal Bintang) di Seremban, persidangan ini mempunyai lebih daripada 400 peserta. Selain menganjurkan dan menaja bersama persidangan dengan UPM, ELS juga memulakan siri bengkelnya sendiri pada persidangan tersebut. Bengkel dikendalikan oleh tenaga pengajar ELS berpengalaman dan Pengarah Akademik yang berkongsi pengetahuan dan amalan terbaik mereka ketika berhadapan dengan pelbagai persekitaran pengajaran.
2008

2006

Persidangan MICELT


Dengan 800 peserta, persidangan ini menampilkan banyak nama teratas dalam bidang ELT antarabangsa. Selain menganjurkan dan menaja bersama persidangan dengan UPM, ELS juga membawa Vince Burns, Pengarah Pusat ELS San Diego dan pengajar bahasa Inggeris yang berpengalaman untuk menyampaikan bengkel di persidangan tersebut.
2006

2004

Persidangan MICELT


Diadakan di Hotel Equatorial di Melaka, persidangan ini dihadiri oleh hampir 800 peserta dan dibuka oleh Menteri Pendidikan ketika itu, Dato 'Hishammuddin Tun Hussein. ELS dan UPM sekali lagi, bersama-sama menganjurkan dan menaja persidangan ini.
2004

2002

Persidangan MICELT


ELS dan UPM bersama-sama menganjurkan dan menaja bersama persidangan yang diadakan di Hilton, Seremban, dan memaparkan ikon ELT: Profesor Diane Larsen-Freeman.
2002

2000

Persidangan Millennium MICELT


Dihadiri oleh 740 peserta, ELS dan UPM bersama-sama menganjurkan dan menaja persidangan di Melaka. Persidangan tersebut dihadiri oleh Presiden TESOL, Neil Anderson dan dua presiden yang lalu, David Nunan dan Joy Reid.rs.
2000

1999

Biasiswa ELS-MICELT


ELS dan UPM memulakan Biasiswa ELS-MICELT yang bertujuan untuk meningkatkan penguasaan Bahasa Inggeris di kalangan pelajar Malaysia yang kurang bernasib baik.
1999

1998

Persidangan MICELT


ELS dan UPM bersama-sama menganjurkan dan menaja Persidangan MICELT ke-2, yang dibuka oleh Menteri Pendidikan ketika itu, Perdana Menteri Malaysia ketika ini: Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak. Persidangan ini dihadiri oleh 550 profesional dan pengamal.
1998

1997

Seminar Sekolah Bestari


ELS dan UPM Fakulti Pendidikan bersama-sama mengadakan persidangan Sekolah Bestari antarabangsa yang menampilkan pembicara utama Gerry Smith, yang kini merupakan Pengurus Pembangunan Profesional di Apple, Inc.
1997

1995

Persidangan MICELT (Pusat Antarabangsa Malaysia untuk Pengajaran Bahasa Inggeris)


ELS dan Fakulti Pendidikan UPM mengasaskan MICELT, sebuah persidangan antarabangsa yang meletakkan Malaysia di peta ELT (Pengajaran Bahasa Inggeris). Diadakan di Shangri-la's Rasa Sayang Resort di Pulau Pinang, persidangan ini dihadiri oleh 500 peserta dan menampilkan penceramah antarabangsa seperti Rebecca Oxford, David Nunan, Alan Maley dan Lorraine Smith.
1995
Tatal ke Atas
×