TESTIMONI

Pelajar kami dari seluruh dunia tidak mempunyai apa-apa kecuali perkara baik untuk disampaikan mengenai kami. Walaupun begitu, jangan ambil tahu perkataan kami - baca sendiri apa yang mereka katakan!

Kehidupan di universiti membuat saya bahagia. Saya memperoleh kemahiran belajar dan cara melakukan sesuatu. Pengucapan dan penulisan Bahasa Inggeris saya akan bertambah baik, yang mempersiapkan saya untuk belajar di UPM.

Lai Jun Cheng (Jeremy)

Estetika pengajaran dan pembelajaran di sini kaya dan berwarna-warni. Sahabat yang dikasihi, jangan takut dengan apa-apa. Di sini, kita seperti keluarga besar. Kami akan menyelesaikan semua masalah bersama-sama. ELS menjadikan pengajian menjadi lebih mudah.

Lou ShuaiQiang (Ben)

ELS tidak hanya mengajar anda bahasa Inggeris. Ia mempunyai aktiviti mingguan dan bulanan untuk anda nikmati dan dapatkan pengalaman hidup dari. Di sini, saya juga belajar untuk mendengar orang lain, menghormati pendapat orang lain dan saling menolong.

Ma Zhen (Alice)

Program di ELS telah membantu saya mengukuhkan kemahiran saya dalam tatabahasa, yang seterusnya meningkatkan penulisan saya dan meningkatkan keyakinan saya untuk bercakap.

Wei Lin Yi

Satu perkara yang saya pelajari di sini di ELS ialah sekarang saya tahu bahawa saya boleh melakukan apa yang tidak dapat saya lakukan sebelumnya. Belajar di sini telah memberi saya keyakinan untuk menjadi pengguna bahasa Inggeris yang lebih mahir.

Ma Qian Yuan

Belajar di Pusat Bahasa ELS di sini di Malaysia adalah pengalaman terbaik yang pernah saya lalui dalam hidup saya!

Guo KaiYu (Carol)

Tidak ada jalan pintas dalam pembelajaran, tetapi juga tidak ada akhir pembelajaran. Ini adalah sesuatu yang saya sedar semasa belajar di ELS. Teruskan!

Sun WenHao (Cristiano)

ELS telah membantu mempertajam kemahiran saya dalam tatabahasa dan mendengar. Saya suka ELS kerana di dalamnya saya dapat mengenali banyak orang hebat.

Wang ZiXing (Allen)

ELS telah menjadikan bahasa Inggeris sebagai sebahagian daripada kehidupan saya, sekarang dan selamanya.

Feng Kai

Idil Houssein Djama

Saya suka bagaimana guru LTC dan ELS membantu kami mengulangkaji pelajaran harian kami.

Idil Houssein Djama

Hawa Abdillah Ali

Sekolah yang teratur dengan sistem pentadbiran yang baik dan guru yang komited.

Hawa Abdillah Ali

Halo Mohamed Ibrahim

ELS adalah persekitaran yang mesra untuk belajar bahasa Inggeris.

Halo Mohamed Ibrahim

Kehidupan di universiti menjadikan saya aktif dan saya telah berkawan di dalam dan di luar negara. Melengkapkan pengajian Bahasa Inggeris saya di ELS akan membantu saya menyelesaikan tesis saya di UPM.

Septriani Puspa Yanti

Ayoe Ameilia

Saya berasa seperti di rumah di Malaysia dan saya pasti akan mengesyorkan ELS kepada rakan-rakan saya di Indonesia!

Ayoe Ameilia

Amir Hossein Abdi

Saya berasa gembira berada di sini kerana UPM adalah universiti awam pertama di mana anda boleh belajar bahasa Inggeris dan kemudian melanjutkan pelajaran ke akademik anda.

Amir Hossein Abdi

Saya mula belajar di ELS dari 105 dan saya boleh mendakwa bahawa saya menjadi lebih yakin bukan hanya dalam Bahasa Inggeris tetapi juga di bahagian lain dalam hidup saya. Sebagai rakan, saya mencadangkan agar semua pelajar mengikuti nasihat guru mereka agar anda tidak akan menyesal. Ini kerana guru bukan sahaja orang yang mengajar anda Bahasa Inggeris tetapi juga rakan baik anda yang memimpin anda untuk mencapai matlamat anda.

Vahid Tourang

Amir Hossein Shanhagi

Di ELS, saya mendapat program yang berkualiti, guru yang komited, persekitaran antarabangsa. Ia seperti perasaan 'keluarga'.

Amir Hossein Shanhagi

Nazanin Soltani

Saya dapati guru-guru di ELS ramah dan suka menolong.

Nazanin Soltani

Pouya Nasserifar

Saya seronok belajar di ELS kerana guru yang berkualiti dan kemudahan terkini.

Pouya Nasserifar

Arian Shojaei Shahram

Bukan sahaja saya belajar kemahiran berbahasa Inggeris di ELS, saya juga mendapat rakan berharga dari pelbagai budaya!

Arian Shojaei Shahram

Mohamed Ohaiba

Saya mendorong rakan-rakan saya untuk menyertai ELS agar mereka dapat menikmati pengalaman belajar dengan guru ELS.

Mohamed Ohaiba

Haijal Amer Ayyash

Kehidupan di ELS UPM sangat baik buat saya selama ini. Belajar di sini memberi saya peluang untuk bertemu orang dari pelbagai negara. Saya akan dapat memulakan program Master saya dengan segera, seterusnya mencapai impian saya untuk menjadi pensyarah.

Haijal Amer Ayyash

naba-hussein

Bertemu dengan pelajar multinasional dan guru yang luar biasa telah menjadi tumpuan pengalaman saya di ELS UPM. Kehijauan kampus adalah pemandangan yang tidak akan anda terlepas!

Naba'a Hussein

Miku Matsumoto

Saya seronok belajar di ELS, terima kasih kepada guru yang berdedikasi dan rakan sekelas yang baik. Pada mulanya saya tidak dapat berbahasa Inggeris tetapi setelah menceritakan kisah saya secara beransur-ansur meningkatkan bahasa Inggeris saya dan sekarang saya tidak takut untuk berbahasa Inggeris. Pengalaman selama sebulan di ELS tidak dapat dilupakan oleh saya.

Miku Matsumoto

Ryo Taniwaki

Di ELS, saya datang untuk mempelajari asas bahasa Inggeris dan cara menggunakan kata dalam konteks yang betul.

Ryo Taniwaki

Yujiro Takano

Belajar di Malaysia memang hebat! Saya suka makanan Malaysia, terutamanya sate.

Yujiro Takano

Ishii Seika

Ekspresi kelas saya yang pertama adalah bahawa semua orang aktif dan bercakap dengan lantang seperti kanak-kanak sekolah rendah di Jepun. Semua pelajar di kelas kami sudah dewasa, tetapi mereka sangat berminat untuk belajar. Saya benar-benar terkejut. Dan saya faham bahawa semangat belajar adalah sangat mustahak. Dari mereka, saya belajar pentingnya menjadi seperti "kanak-kanak" dari segi pembelajaran.

Ishii Seika

Matsuda Yume

Pengajian saya di ELS sangat menggembirakan kerana rakan sekelas saya ramah dan guru sangat baik. Sebenarnya, saya harap saya dapat bercakap dengan mereka lebih banyak dalam bahasa Inggeris. Sepatutnya saya belajar bersungguh-sungguh sebelum perjalanan ini. Saya mempunyai masa yang sangat baik selama tiga minggu.

Matsuda Yume

Shinora Miyuki

Pertama sekali, saya mendapat keberanian untuk bercakap dengan orang yang datang dari luar negara. Oleh kerana terdapat sedikit peluang untuk berkomunikasi dengan mereka di Jepun, pada awalnya saya sangat gugup. Namun, tidak lama lagi saya dapat merasa santai di ELS. Guru dan rakan sekelasnya sangat baik dan ramah! Kedua, saya tahu banyak perbezaan mengenai budaya. Oleh kerana lebih daripada separuh pelajar berasal dari Timur Tengah seperti Iraq dan Iran, yang tidak asing bagi orang Jepun, kisah yang mereka ceritakan itu menarik. Sebagai contoh, saya tidak tahu bahawa orang Iraq dan Iran menggunakan perkataan yang sama yang bermaksud sesuatu yang berbeza antara satu sama lain. Ketiga, saya belajar belajar bahasa Inggeris. Apabila perkataan baru muncul, semua orang cuba menjelaskan maksudnya dalam bahasa Inggeris menggunakan perkataan mereka sendiri. Ini membantu saya bukan sahaja meningkatkan perbendaharaan kata saya tetapi juga cara berbahasa Inggeris. Saya juga biasa menggunakan kamus Inggeris-Inggeris. Selepas saya kembali ke Jepun, saya akan cuba menggunakan banyak perkataan yang saya pelajari dari Cik Anita dan Encik Steven dan saya akan berusaha mencari seseorang yang saya bercakap dalam Bahasa Inggeris! Sekiranya saya tidak menemui sesiapa, saya menggunakan cermin seperti yang diberitahu oleh Cik Rachel kepada saya! Terima kasih untuk segalanya! Steven, Ms. Anita, Rachel dan rakan sekelas saya di 108, arigato!

Shinora Miyuki

Hirano Yuko

Saya mempunyai pengalaman yang baik dalam ELS dalam banyak perkara. Pertama, guru kami mengajar kami dengan bersungguh-sungguh dan ramah, jadi saya seronok belajar Bahasa Inggeris. Kedua, rakan-rakan saya sangat baik sehingga mereka selalu menolong saya dan bercakap dengan saya. Saya sangat gembira dapat bertemu dan berbual dengan orang dari pelbagai negara. Akhirnya, saya dapat mencari apa yang harus saya lakukan setelah saya kembali ke Jepun. Oleh itu, saya ingin terus belajar bahasa Inggeris untuk berkomunikasi dengan banyak orang dengan lebih baik.

Hirano Yuko

Tomomi Miyazaki

Tiga minggu ini adalah pengalaman yang baik bagi saya. Guru sangat membantu. Guru Penulisan Bacaan, Joanna, memeriksa draf e-mel saya dan memperbaiki kesilapan saya. Melalui pertolongannya, saya dapat menghadiri kuliah tambahan fakulti saya. Rakan sekelas saya sangat baik. Mereka memberitahu saya tentang negara mereka. Jadi sekarang, saya berminat dengan negara dan budaya mereka.

Tomomi Miyazaki

Ikawa Natsumi

Terdapat tiga perkara yang baik untuk menghadiri kelas ELS. Pertama, cara pengajaran sangat baik. Saya dapat memahaminya dengan mudah. Seterusnya, OGA bagus kerana saya boleh tahu sama ada saya faham atau tidak. Kemudian, saya boleh membuat kawan asing. Rakan sekelas berasal dari banyak negara, jadi saya boleh bercakap dengan mereka. Saya sangat menikmatinya. Saya sangat gembira dapat kelas ELS. Terima kasih banyak - banyak!

Ikawa Natsumi

Motoi Ryuichiro

Di Subang Jaya ELS, terdapat pelajar yang berasal dari Malaysia, China, Rusia, dan Yaman. Kami juga mempunyai guru dari Amerika, Inggeris, Malaysia, dan Singapura. Oleh itu, saya mengalami banyak sudut pandangan yang berbeza. Hasilnya, dengan belajar di ELS, bukan sahaja kemahiran bahasa Inggeris saya bertambah baik, tetapi juga pandangan saya menjadi lebih luas. Tidak keterlaluan bahawa ELS lebih unggul daripada sekolah Inggeris yang lain.

Motoi Ryuichiro

Masashi Yamada

Saya ingin menceritakan pengalaman saya di ELS. Pertama sekali, saya sangat menikmati kelas di ELS. Saya bertemu dengan banyak orang yang datang dari negara lain dan saya berkawan dengan mereka. Saya sangat gembira dapat berkawan dengan pelajar Korea. Hari ini, terdapat banyak konflik politik antara Jepun dan Korea tetapi saya tahu bahawa semua rakan Korea saya sangat menginginkan hubungan baik antara Jepun dan Korea. Kedua, saya mendapat keyakinan untuk bercakap dan mendengar bahasa Inggeris melalui kelas ELS. Saya melakukan banyak perbincangan di kelas. Pada mulanya, sukar untuk memberitahu mereka apa yang ingin saya sampaikan. Namun, seiring berjalannya waktu, saya dapat mengetahui cara memberitahu pendapat saya dan rakan sekelas saya memahami saya. Itu adalah pengalaman yang baik bagi saya. Terima kasih guru dan kakitangan di ELS. Saya gembira dapat menyertai ELS.

Masashi Yamada

Ryo Kamiyama

Kelas 106A saya mengajar saya betapa pentingnya bercakap dengan orang lain dengan lebih aktif. Saya akan belajar bahasa Inggeris bukan sahaja sebagai alat komunikasi tetapi juga untuk meningkatkan pilihan dalam hidup saya. Saya menghargai kebaikan anda.

Ryo Kamiyama

Oji Nakamura

10 hari terlalu pendek tetapi ia adalah tempoh yang bermakna dan produktif. Saya belajar dan menemui banyak perkara dalam program ini. Saya perhatikan perbezaan pertuturan pelbagai negara. ELS mempunyai banyak pelajar dari pelbagai negara, jadi semakin banyak saya bercakap dengan mereka, semakin banyak saya belajar mengenai budaya mereka. Di samping itu, saya telah menjadi orang yang lebih positif. Di kelas saya ada orang berbahasa Arab atau Cina, mereka menyertai perbincangan dan menyampaikan pendapat mereka secara aktif. Dari itu saya telah belajar untuk menyatakan idea saya dengan lebih baik. Saya sangat berterima kasih kepada semua guru kerana menyokong kami. Lebih-lebih lagi, saya ingin mengucapkan terima kasih kerana menghubungi pihak makmal. Ini akan sangat berguna ketika kita belajar di Jepun. Terima kasih untuk segalanya!

Oji Nakamura

Atsuya Nakamura

Saya mempunyai masa yang hebat dan pengalaman baru! Saya kagum bahawa rakan sekelas saya sangat aktif semasa pelajaran, mereka bertanya kepada guru apa yang mereka tidak faham sehingga mereka berpuas hati dengan jawapannya. Lebih-lebih lagi, saya berpuas hati dengan kualiti kelas. Saya telah mempelajari banyak kemahiran berguna di ELS. Contohnya, saya belajar menulis karangan. Ini membantu saya untuk mengemukakan pendapat dengan lebih baik daripada sebelumnya. Terima kasih untuk segalanya!

Atsuya Nakamura

Taichi Sugiyama

Saya mempunyai pengalaman hebat dalam ELS. Ini adalah kali pertama saya mengambil kuliah di negara luar. Sejujurnya, sebelum mengikuti kuliah, saya sangat risau adakah saya dapat bergaul dengan baik. Tetapi semua guru sangat bersemangat dan menjawab soalan saya dengan jelas. Lebih-lebih lagi, rakan sekelasnya sangat ramah. Saya dapat banyak bercakap dengan guru dan rakan sekelas saya dari pelbagai negara. ELS membantu saya menyedari bahawa belajar bahasa Inggeris memang menyeronokkan! Terima kasih kerana mempunyai saya selama 2 minggu!

Taichi Sugiyama

Nao Yamanishi

Terima kasih kerana mempunyai kami selama dua minggu. Ia adalah pengalaman yang baik. Para guru telah bersedia untuk pelajaran dan membawa kita untuk berfikir lebih dalam. Mereka mengajar kami bukan sahaja bahasa Inggeris tetapi juga bagaimana untuk berbincang dengan orang lain dan membuat kesimpulan untuk setiap topik. Saya sangat suka kelas bercampur budaya. Pelajar saling menghormati walaupun kita mempunyai banyak perbezaan. Saya juga sangat menghargai aktiviti yang dianjurkan oleh UPM. Kadang-kadang sukar untuk bercakap dengan profesor UPM kerana mereka menggunakan istilah yang saya tidak tahu. Tetapi mereka begitu baik untuk menjelaskan banyak perkara dan menunjukkan kepada kita. Terima kasih sekali lagi.

Nao Yamanishi

Midori Uenohara

2 minggu saya di ELS adalah tempoh terkaya dalam hidup saya. Perkara yang paling ketara yang saya pelajari ialah Bahasa Inggeris hanyalah alat komunikasi. Pada kuliah ELS, pelajar diminta untuk mengadakan perbincangan antara satu sama lain. Walaupun saya belajar bahasa Inggeris selama 7 tahun, saya tidak berpeluang menggunakan bahasa Inggeris. Selain itu, saya belajar banyak mengenai budaya lain dan menghormatinya. Sekiranya saya tidak pergi ke ELS, saya tidak dapat belajar perkara seperti itu. Saya akan belajar bersungguh-sungguh, mendapat skor TOEFL yang tinggi dan kembali ke Malaysia lagi. Terima kasih banyak-banyak.

Midori Uenohara

Risa Ikeda

Terima kasih banyak atas pelajaran dan keramahan anda di Malaysia. Saya pernah bimbang tentang pelajaran Bahasa Inggeris sebelum pergi ke Malaysia tetapi saya merasa seronok. Berkomunikasi dengan pelbagai orang asing memberi saya motivasi untuk belajar bahasa Inggeris dengan lebih sukar. Saya akan terus belajar Bahasa Inggeris di Jepun.

Risa Ikeda

Mayu Kuniyuki

Ini adalah pengalaman yang baik untuk belajar bahasa Inggeris dengan banyak orang asing. Saya menyedari bahawa mana-mana pelajar negara lain aktif dalam kelas berbanding dengan pelajar Jepun. Saya mahu lebih banyak berbahasa Inggeris. Bagaimanapun, saya sangat gembira kerana dapat membuat banyak kawan asing. Matlamat saya selama 6 bulan belajar di luar negara adalah untuk dapat memberitahu pendapat saya dengan betul kepada orang lain. Saya menghargai peluang ini. Terima kasih banyak-banyak.

Mayu Kuniyuki

Shoko Mineki

Saya menghargai semua bantuan anda untuk penggal ini. Sehingga saya datang ke ELS, saya tidak pernah bercakap dengan orang dari Iraq, Libya, Thailand dan sebagainya. Pengalaman ini banyak mengajar saya kerana terdapat banyak orang yang mempunyai budaya yang berbeza. Bagaimanapun saya berharap dapat berbual dengan orang Malaysia. Saya harap saya akan ke UPM pada masa akan datang.

Shoko Mineki

Seita Fujii

Semasa pertama kali datang ke ELS, saya tidak sabar untuk belajar kerana kemahiran mendengar, bertutur dan menulis. Guru saya mencadangkan bahawa saya perlu bercakap lebih banyak dengan bukan sahaja pelajar tetapi juga orang asing di bandar. Ia meletihkan tetapi akhirnya berkesan untuk saya. Tidak pernah saya berbahasa Inggeris semasa saya tinggal di Jepun, tetapi saya bercakap bahasa Inggeris setiap hari di ELS. Saya sangat mengesyorkan agar pelajar masuk ke ELS kerana para guru baik dan murah hati. Sekiranya anda ingin meningkatkan kemahiran Bahasa Inggeris anda, anda harus datang ke ELS!

Seita Fujii

Sayaka Shibata

Di Pusat Bahasa ELS, kami dapat meningkatkan 4 kemahiran dalam Bahasa Inggeris; membaca, menulis, mendengar dan bertutur. Dengan bantuan guru dan rakan sekelas saya meningkatkan perbendaharaan kata saya. Saya tidak akan melupakan masa saya di ELS Malaysia.

Sayaka Shibata

Shinichiro Amada

Ia adalah pengalaman hebat semasa belajar di ELS UPM. Semasa kelas Membaca dan Menulis dan Amalan Bertutur Struktur, saya diajar bagaimana menulis karangan yang baik dan mempelajari kontraksi Bahasa Inggeris yang akan membantu saya di Universiti. Belajar Bahasa Inggeris di ELS memberi saya keyakinan dalam komunikasi harian saya.

Shinichiro Amada

Tafuku Sayaka

Ketika pertama kali mengikuti kelas ELS, saya berasa sangat gementar kerana malu. Tetapi guru dan pelajar lain sangat baik kepada saya, jadi saya gembira dan menikmati kelas. Saya rasa, semakin banyak saya belajar di ELS, semakin baik kemahiran bahasa Inggeris saya. Saya menikmati semua ELS! Terima kasih banyak-banyak.

Tafuku Sayaka

Mahiro Gomi

Baru tiga minggu, tetapi saya mempunyai banyak pengalaman baik di ELS. Kelas dalam Bahasa Inggeris bagus untuk saya. Saya dapat meningkatkan kemahiran bertutur dan mendengar. Di samping itu, saya dapat berteman baik dari pelbagai negara. Saya gembira dapat menyertai ELS. Terima kasih banyak - banyak!

Mahiro Gomi

Aldagarova Ilzira

Para guru di ELS bertujuan agar semua pelajarnya dapat memahami dan mencintai bahasa Inggeris.

Aldagarova Ilzira

Suyerbayeve Diana

Saya sayang Malaysia! Negara ini moden dan masyarakatnya sangat ramah dan mesra!

Suyerbayeve Diana

Baizhan Almazbekov

Guru di sini sangat baik! Mereka menggunakan cara yang berbeza dan menarik untuk membimbing kita.

Baizhan Almazbekov

Radmila Kaliyeva

Selain berseronok belajar Bahasa Inggeris di ELS, saya menikmati masa yang luar biasa tinggal di Malaysia.

Radmila Kaliyeva

Omarova Dina

Saya tidak pernah menulis karangan Bahasa Inggeris sebelum ini dan ELS telah mengajar saya cara menulis dengan betul!

Omarova Dina

ELS bukan sahaja menjadi tempat belajar bahasa Inggeris, tetapi juga menjadi rumah kedua bagi saya. Para guru memperlakukan pelajarnya seperti ahli keluarga. Tambahan lagi, penginapan saya di ELS sangat menyeronokkan dan luar biasa. Sejuta terima kasih kepada mereka yang telah mengajar saya.

Asim Mousay Amr Alajeeli

Ali Mohammed Altaher

Saya menikmati kelas dengan rakan sekelas dan guru saya. Semua guru saya mengajar dengan baik dan saya sangat menyukainya.

Ali Mohammed Altaher

Aymen. M. A. Shadi

Saya tidak dapat berbahasa Inggeris pada mulanya, tetapi setelah 6 bulan di ELS, saya kini dapat berbual hebat dengan orang di sekeliling saya!

Aymen. MA Shadi

Ahmad Hilmi (MRSM Kuala Krai)

Saya sekarang boleh bercakap dengan lancar dan belajar bercakap dengan tatabahasa yang betul. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada guru-guru saya dan mengucapkan semoga berjaya kepada rakan-rakan saya yang menuju ke UPM. ELS telah membawa saya begitu banyak rakan antarabangsa.

Wan Aqil Itqan

Saya mempunyai banyak masa untuk belajar di sini. Para guru sangat membantu, penyayang, baik dan cerdas. Mereka menguatkan asas kita dan membentuk kita menjadi sebaik mereka. Saya juga mempunyai rakan sekelas yang hebat dari pelbagai negara. Mereka sangat membantu dan membuat saya berfikir dalam perspektif yang berbeza. Mereka juga banyak berkongsi tentang budaya dan kepercayaan mereka. Saya sangat bersyukur kerana menjadikan mereka sebagai rakan sekelas saya.

Raja Nur Shahkeerah

Tea Zi Kang

ELS adalah tempat yang sangat baik untuk belajar bahasa Inggeris. Ini memberi saya banyak peluang untuk bertemu rakan asing dan belajar mengenai budaya asing. Di samping itu, para guru sangat membantu dan ramah. Kaedah pengajaran dalam ELS sungguh menarik. Saya seronok belajar bahasa Inggeris di ELS. Terima kasih, ELS!

Teh Zi Kang

Eric Lim Zhong Hong

Bagi saya, ELS bukan hanya untuk belajar bahasa Inggeris, tetapi untuk membina keyakinan saya dalam pengucapan awam!

Eric Lim Zhong Hong

Tan Hong Sen

Saya dapati guru-guru di ELS berpengetahuan, komited, serius dan lucu.

Tan Hong Sen

Arnold Yong Cheng Yee

Guru-guru dan rakan-rakan yang saya temui di ELS menjadikan pembelajaran Bahasa Inggeris begitu mesra!

Arnold Yong Cheng Yee

Choi Yan How

Belajar di ELS benar-benar merupakan pengalaman yang tidak dapat dilupakan dalam hidup saya, kerana saya tidak pernah bertutur dalam bahasa Inggeris sebelum ini.

Choi Yan Bagaimana

Parice Then Lih Yiing

Saya belajar di ELS Subang Jaya dari 2 Januari 2014 hingga 30 Mei 2014, selepas itu saya berpindah ke Indiana University - Purdue University Indianapolis (IUPUI) di Amerika Syarikat untuk menamatkan ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan saya. Saya telah membuat pilihan yang baik dengan memilih untuk belajar bahasa Inggeris di ELS kerana saya telah meningkat banyak dalam penguasaan bahasa Inggeris saya, terutamanya dalam kemahiran bertutur saya. Di samping itu, guru-guru di ELS profesional dan sangat sabar. Saya sangat berterima kasih kepada ELS kerana membuka peluang untuk saya mengembangkan kemahiran berbahasa Inggeris dan melanjutkan pelajaran di USA.

Parice Kemudian Lih Yiing

Au Yong Jia Wei

Pengalaman saya dalam ELS sangat mengasyikkan. Walaupun saya hanya menghabiskan 2 bulan di ELS, saya mendapat manfaat daripada pengajaran di ELS. Kelas juga sangat menyeronokkan. Guru bukan sahaja mengajar mengikut sukatan pelajaran, tetapi mereka juga berkomunikasi dan berbual dengan pelajar. Adalah baik untuk bercakap mengenai politik dunia dan masalah sosial dengan rakan dan juga guru.

Au Yong Jia Wei

Minori Ota

ELS adalah tempat yang menarik. Kami dapat bertemu dengan pelbagai pelajar dari negara-negara Arab, Chile, Jepun, Kazakhstan, Rusia dan banyak lagi. Kita bukan sahaja dapat membiasakan diri dengan beberapa aksen tetapi juga dapat mengetahui budaya yang berbeza. Saya percaya ini mungkin merupakan pengalaman penting dalam dunia masa kini. Lebih-lebih lagi, kadang-kadang acara menarik diadakan. Kita boleh pergi ke pantai dan menghadiri beberapa pesta dengan orang hebat. Kami mempunyai banyak peluang untuk membuat rakan baru di dalam dan di luar kelas.

Minori Ota

Choy Chern Yuen

CIEP bukan sahaja merupakan kursus yang bagus dan bermanfaat tetapi juga merupakan kursus yang menyeronokkan. Sebagai pelajar 109, saya sangat mengesyorkan kelas SSP kerana ia benar-benar meningkatkan dan mengukuhkan tatabahasa seseorang. Sebelum saya mendaftar di ELS, saya fikir tatabahasa saya baik. Guru-guru sangat baik dan menyenangkan, mereka menolong para pelajar sepanjang masa. Saya tidak pernah merasa bingung berkat penjelasan guru. Terima kasih ELS.

Choy Chern Yuen

Rakjesh Paaren

Walaupun saya hanya berada di sini selama satu penggal, saya diberi peluang untuk bertemu rakan baru dari pelbagai tempat di dunia. Saya dapat mengatakan dengan kata-kata saya sendiri bahawa “CIEP yang ditawarkan dalam ELS adalah kaedah yang bermanfaat dan menakjubkan untuk meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris seseorang di universiti.

Rakjesh Paaren

Fong Kah Chun

Terdapat banyak guru yang baik di ELS, terutamanya Teacher Anita, Teacher Gary, dan Teacher Sylvia. Kemahiran mengajar mereka bagus, dan menjadikan kelas sangat menyeronokkan. ELS adalah tempat yang sangat baik untuk belajar bahasa Inggeris, dan ini sangat membantu saya.

Fong Kah Chun

Byambajav Yura

Hai, Senang berada di Malaysia. Saya sangat gembira belajar di ELS. Saya gembira dengan jumlah bahasa Inggeris yang berjaya saya pelajari dalam tempoh yang singkat ini.

Byambajav Yura

Batzorig Namsraidagva

Semasa saya mula-mula datang ke ELS, bahasa Inggeris saya sangat lemah. Tetapi setelah belajar di ELS saya belajar (Elementary) Bahasa Inggeris. Saya akan melanjutkan pelajaran. Saya mengucapkan terima kasih kepada guru dan kakitangan ELS kerana memberi saya pengetahuan Bahasa Inggeris utama saya. Saya doakan kesihatan yang terbaik untuk anda semua.

Batzorig Namsraidagva

Munkhtur Gunjid

Terima kasih banyak kerana membantu saya belajar bahasa Inggeris. Saya suka kaedah pengajaran. Sekiranya ada peluang untuk kembali, saya akan datang ke ELS untuk meneruskan !!! Terima kasih banyak - banyak!!

Munkhtur Gunjid

Erdenebold Tserendorj

Pusat Bahasa ELS adalah pusat bahasa terbaik. Para guru sangat baik. Mereka mengajar pelajaran mereka dengan baik. Mereka boleh dipercayai dan membantu.

Erdenebold Tserendorj

Burenjargal Baasandorj

Saya rasa, pengetahuan Bahasa Inggeris saya bertambah baik kerana ELS adalah sekolah yang bagus. Saya suka semua guru saya. Mereka adalah guru yang sangat baik.

Burenjargal Baasandorj

Saya berasal dari Korea dan belajar di sini adalah pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Saya tidak pernah bertemu dengan begitu banyak orang dari pelbagai negara.

Pak SeYi

Choi Hyun Woo

Rakan-rakan saya dari pelbagai negara telah membuka mata kepada perkara-perkara yang tidak pernah saya ketahui dan saya menyukainya!

Choi Hyun Woo

Kim Hye Lim

Saya dapat meningkatkan kemahiran penguasaan bahasa Inggeris saya dalam jangka masa yang singkat.

Kim Hye Lim

Lee Joon Seok

Terdapat pelbagai budaya yang berlainan di ELS.

Lee Joon Seok

Morozov Yevgeniy

Adalah satu penghormatan bagi saya untuk belajar di ELS. Saya telah belajar di sini selama tujuh bulan dan saya telah banyak meningkatkan Bahasa Inggeris saya. Guru berpengalaman tahu bagaimana mencari cara individu untuk setiap pelajar yang menjadikan keseluruhan sistem ELS sangat berkesan. Lebih-lebih lagi, saya bertemu dengan banyak rakan baru dari berbagai belahan dunia, dan selama tujuh bulan ini, kami menjadi satu keluarga besar antarabangsa. Ia adalah pengalaman yang baik dan saya harap saya akan kembali ke Malaysia untuk berjumpa dengan guru-guru saya dan membawa keluarga saya ke pulau-pulau Malaysia yang menakjubkan.

Morozov Yevgeniy

Inna Stepanenko

Saya memperoleh pengalaman budaya yang unik di ELS.

Inna Stepanenko

Rana Balto

Mempelajari Bahasa Inggeris di sini mendorong saya untuk menyelesaikan ijazah Sarjana saya. Saya ingin memberitahu semua orang untuk bergabung dengan Pusat Bahasa ELS secepat mungkin!

Rana Balto

Alfuhaid Habib Mohammad H

Kerja rumah dan tugasan ELS saya membantu saya memahami dan meningkatkan dengan lebih pantas.

Alfuhaid Habib Mohammad H

Kim Da Hyun

Saya tidak pernah menulis komposisi bahasa Inggeris. Tetapi kemampuan saya bertambah baik kerana ELS. Kenangan di sini akan tidak dapat dilupakan. Terima kasih kerana membuat saya berasa sangat dialu-alukan.

Jin TaeHee

Ini adalah pengalaman yang sangat baik bagi saya untuk menghadiri ELS. Saya bertemu dengan banyak pelajar dari negara lain dan berkongsi pelbagai idea dengan mereka. Tambahan pula, guru-guru di ELS sangat baik dan bersemangat. Belajar di ELS adalah peluang yang baik bagi pelajar untuk belajar bahasa Inggeris dan memahami orang lain dan budaya mereka.

Lee SangHun

Sungguh mengasyikkan berada di ELS Subang Jaya selama tiga bulan. Saya telah bertemu dengan begitu banyak orang baik di ELS. Saya sangat menyukai program yang berkaitan dengan tatabahasa dan pertuturan. Saya dapat merasakan bahawa kemahiran asas Bahasa Inggeris saya telah meningkat lebih dari sebelumnya dan sekarang saya yakin dapat bertutur dan menulis Bahasa Inggeris.

Kwon Hyeon

Eric Lim Zhong Hong

Persekitaran pembelajaran di sini sangat mirip di sekolah antarabangsa di mana anda dapat bertemu dengan orang-orang dari seluruh dunia!

Hae Min Kim

Guru ELS menjadikan pembelajaran Bahasa Inggeris menyeronokkan dan mudah! Saya dapat mengambil frasa Bahasa Inggeris yang berguna dari mereka setiap hari.

Shin Ji Eun

Aljaily Masaad

Setakat ini, kehidupan universiti di ELS UPM sungguh menyenangkan dan menggembirakan. Setiap bit adalah pengalaman baru bagi saya kerana saya belum mempunyai banyak pendedahan dan pengalaman dalam hidup saya.

Aljaily Masaad

Ehssan Hassan Mohamed Ahmed Abdalla

Saya dapat melihat perbezaan yang besar, terutamanya dalam kemahiran menulis saya walaupun saya hanya belajar di ELS selama satu bulan.

Ehssan Hassan Mohamed Ahmed Abdalla

Mohamad Abbas Altayb Yousif

Masa saya di ELS adalah beberapa bulan terbaik dalam hidup saya!

Mohamad Abbas Altayb Yousif

Elhassan Gubara Abdalla

Bahasa Inggeris saya bertambah baik setelah sebulan belajar di ELS, terutamanya dalam perbendaharaan kata. Semasa saya tinggal di sini, saya juga menyertai kem musim panas yang sangat menyeronokkan. Semua orang sangat ramah terhadap saya.

Elhassan Gubara Abdalla

Sahar Ahmed Abdella Ela Wad

Kaunselor pelajar sangat membantu ketika saya pertama kali tiba di ELS. Ia juga sangat baik untuk bertemu dengan guru dan rakan baru. Saya akan merindui mereka ketika pulang.

Sahar Ahmed Abdella Ela Wad

Waleed Almwaldi

Guru saya bertanya Sekiranya anda perlu menerangkan ELS dalam dua perkataan, apa yang akan anda katakan? Jawapan saya adalah yang terbaik. Sejak saya datang ke Malaysia dan mula belajar di ELS, ini adalah pengalaman terbaik yang pernah saya lalui. Mengenal orang dari pelbagai budaya tidak ternilai harganya. Bagi saya, saya mengesyorkan ELS kepada semua rakan saya yang ingin belajar bahasa Inggeris di Malaysia.

Waleed Almwaldi

Saya mulakan dengan bahasa Inggeris sifar, tetapi ELS telah mengubahnya untuk saya. Dulu saya berfikir bahawa belajar bahasa Inggeris akan membosankan, tetapi perkara ini tidak berlaku di Pusat Bahasa ELS, UPM.

Wannasiri Wannasupchue (Keseronokan)

Warat Benjavasukul

Saya mendapat keyakinan untuk menukar dari bahasa saya sendiri ke bahasa Inggeris dengan selamat tanpa rasa takut.

Warat Benjavasukul

Salmar Bagebouge

Guru di ELS sentiasa ramah dan suka menolong.

Salmar Bagebouge

Semua orang di sini sangat membantu. Semasa pertama kali tiba di ELS, bahasa Inggeris saya tidak begitu baik. Terima kasih, ELS kerana menolong saya lebih baik.

M.Ali Azarov

Dengan mahir berbahasa Inggeris akan membuka banyak peluang di masa depan saya. Belajar di ELS telah membantu saya mencapainya.

M.Jon Nuritdinov

TERIMA KASIH ELS. Terima kasih ELS untuk semua perkara yang telah anda lakukan untuk saya. Terima kasih ELS kerana memberi saya maklumat baru yang tidak saya ketahui sebelumnya. Terima kasih ELS kerana memberi saya guru yang tidak pernah saya impikan. Terima kasih ELS kerana memberi saya rakan dan saudara dan bukannya rakan sepejabat. Terima kasih ELS kerana memberikan saya pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Terima kasih ELS kerana memberi saya jalan untuk masa depan yang lebih baik. Dan adalah suatu kehormatan untuk menjadi salah satu pelajar anda. ELS, anda adalah yang terbaik kerana anda selalu yang terbaik. Saya mengatakan bahawa kerana anda terpuji dan anda berhak mendapat lebih dari itu. TERIMA KASIH ELS.

Fuad Arif

Nawaf Al-Nahdi

Terlebih dahulu, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua guru yang telah menderita untuk mendidik pelajar ELS. Terima kasih atas setiap saat yang kami kongsikan dan setiap kerumitan yang telah anda bantu selesaikan. Saya telah belajar di sini selama lima bulan, dan sepanjang tempoh ini, saya jelas tidak hanya mengalami pengalaman pendidikan tetapi juga pengalaman komunikasi.

Nawaf Al-Nahdi

Abdulrahman Mohammed

Saya tidak hanya belajar bahasa Inggeris dalam ELS, tetapi juga beberapa perbezaan budaya, seperti pakaian dan makanan tradisional. Saya juga telah bertemu dengan banyak rakan asing yang saya sangat seronok. Akhir kata, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua guru yang telah mengajar saya. Saya tidak akan melupakan kenangan yang dibuat di ELS.

Abdulrahman Mohammed

Areq Mohammed Fadhel Abofadhe

Dengan bangga saya katakan, setelah 8 bulan belajar di ELS, saya kini boleh menulis apa sahaja dalam bahasa Inggeris tanpa sebarang had!

Areq Mohammed Fadhel Abofadhe

Noha Ahmed Ali Al-Shibri

Saya dapati program pembelajaran berbilang media bermaklumat dan sangat berguna.

Noha Ahmed Ali Al-Shibri

Bilal Diab Saad Mourshed

Semua guru dan kakitangan ELS ceria dan suka menolong.

Bilal Diab Saad Berkabung

Hesham Mohammed Omar Bagunaid

Selain program berkualiti, ELS juga menyediakan aktiviti pelajar yang menyeronokkan.

Hesham Mohammed Omar Bagunaid

ID WeChat: ELSMalaysia

LINE ID: elsmalaysia