Cara memohon

Pelajar antarabangsa

Dokumen yang diperlukan (PDF atau JPEG)

Anda diminta untuk menghantar dokumen berikut bersama dengan permohonan dalam talian anda: 

 • Salinan semua halaman pasport anda dengan warna penuh (CATATAN: Pasport anda mestilah sah sekurang-kurangnya 18 bulan dari tarikh kemasukan yang dijangkakan. TIDAK mesti mengandungi maklumat mana-mana tanggungan / ahli keluarga).
 • Foto pasport - latar belakang putih. Klik di sini sebagai contoh.
 • Salinan transkrip akademik sekolah tinggi dan sijil anda (terjemahan asal & Inggeris). 
 • Borang Pengisytiharan Kesihatan EMGS yang telah dilengkapkan. Muat turun borang di sini.

Memohon Secara Dalam Talian

Langkah 1

Klik pada butang Terapkan Sekarang untuk memuat naik dokumen anda (PDF atau JPEG) dan lengkapkan Borang Permohonan Dalam Talian

Langkah 2

Setelah anda mengemukakan permohonan, Pejabat Kemasukan Pusat (CAO) kami akan menyemak permohonan anda dalam masa dua hari bekerja. CAO akan memberitahu anda mengenai dokumen yang tidak lengkap dan tidak betul

Langkah 3

Sekiranya semuanya teratur, anda akan menerima Surat Tawaran dan arahan pembayaran untuk mengesahkan Penerimaan anda. Kami akan memproses permohonan anda setelah pengesahan pembayaran anda.

Butiran Bank
 • Pembayar: ELSI SDN BHD
 • Nombor akaun : 3592347005
 • Kod pantas : PBBEMYKL
 • Alamat bank : Public Bank Berhad, No 1 & 3, Jalan Solaris 1, Solaris Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur, Malaysia

Langkah 4

Biarkan 14 hari bekerja untuk diproses. Setelah Jabatan Imigresen Malaysia meluluskan permohonan visa pelajar anda, anda mesti membayar yuran untuk Satu Tempoh seperti yang diperincikan dalam Surat Tawaran anda. Kami akan menghantar Surat Kelulusan Visa Pelajar kepada anda setelah pengesahan pembayaran anda

Pelajar Malaysia

Dokumen yang diperlukan (PDF atau JPEG)

 • Foto pasport. Klik di sini untuk melihat contoh.
 • Salinan MyKad anda (kedua-dua belah pihak)
 • Salinan transkrip dan sijil akademik sekolah menengah anda.

Memohon Secara Dalam Talian

Daftar ke program kami sekarang dengan menghantar permohonan dalam talian - hanya memerlukan beberapa minit dan Pembimbing Pelajar yang ramah kami akan menghubungi dalam masa satu hari bekerja.

Ayuh Lawati Kami

Anda juga boleh datang dan mendaftar di salah satu pusat kami di Malaysia. Untuk menjadikan proses ini cepat dan mudah, anda boleh menghubungi pusat ELS pilihan anda untuk membuat janji temu. Sila bawa MyKad asal anda.

Tentang kita

ELS Language Centers Malaysia (ELS Malaysia) adalah francais Pusat Bahasa ELS yang berpusat di AS. Ditubuhkan pada tahun 1990, ELS Malaysia adalah pusat latihan bahasa Inggeris utama negara yang menawarkan gabungan lokasi pengajian universiti-bandar dan pusat bandar yang tidak terkalahkan yang bangga dengan standard akademiknya yang tinggi dan tenaga pengajar yang terlatih secara profesional.

HAK CIPTA © 2020 PUSAT BAHASA ELS

Tatal ke Atas
×