Program Bahasa Inggeris Intensif yang diperakui

CIEP ialah pilihan pembelajaran yang paling cekap untuk menyediakan anda ke universiti. Menyertai CIEP membolehkan anda menumpukan pada pembelajaran bahasa Inggeris dan bukannya menyulap pembelajaran bahasa dan kerja kursus universiti.
Paling penting, sijil tamat ELS diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia dan diterima oleh semua universiti di Malaysia untuk kemasukan antarabangsa.
Selesai Tahap ELS CIEP CEFR IELTS TOEFL iBT
109
B2
5.5 - 6.5
46 - 79
108
107
B1
4.0 - 5.0
30 - 40
106

BUTIRAN CIEP

TINGKAT

10: Pemula 100 hingga Maju 109

SAIZ KELAS

Maksimum: 20 pelajar,

Purata: 15 orang pelajar

PUSAT DITAWARKAN

Semua: ELS Kuala Lumpur, Subang Jaya, UPM dan UTM (Johor)

KOMPONEN SEMINGGU

28 tempoh seminggu, 50 minit setiap satu

TEMPOH

4 minggu setiap peringkat

TARIKH MULA

Setiap bulan*

*Sementara semua program dijalankan dalam sesi 4 minggu, pelajar boleh bermula pada mana-mana Isnin sepanjang tahun (Selasa jika Isnin adalah cuti umum). Untuk pengalaman terbaik, kami menggalakkan pelajar untuk bermula pada permulaan sesi jika boleh dan tidak bermula pada minggu keempat sesi.

APA YANG CIEP AKAN MEMBANTU ANDA DAPAT?

Belajar di Malaysia boleh membuka pelbagai peluang akademik, sosial dan kerjaya untuk pelajar antarabangsa. CIEP akan membantu anda memanfaatkan peluang ini dengan memastikan anda yakin dengan kebolehan bahasa Inggeris anda.
Kurikulum CIEP yang komprehensif direka bentuk untuk memasukkan semua aspek komunikasi akademik untuk memastikan anda selesa dalam mana-mana persekitaran di kampus kolej atau universiti.
Keyakinan dan keselesaan adalah faktor penting untuk kejayaan akademik dan boleh menjadikan belajar di Malaysia lebih menyeronokkan.

KURIKULUM CIEP

Kurikulum CIEP direka untuk membantu anda beralih ke pengajian universiti dengan mudah. Struktur program memberi tumpuan kepada tiga tunggak khusus yang membentuk kemahiran yang diperlukan untuk kejayaan akademik.

Kemahiran Bahasa Utama

CIEP merangkumi semua kemahiran bahasa penting seperti mendengar, bertutur, membaca, menulis, sebutan dan tatabahasa.
Anda akan belajar bercakap dengan jelas, mendengar dengan teliti, dan memperoleh kecekapan menulis yang diperlukan untuk menyelesaikan tugasan akademik anda dengan mudah dan tepat.

Kemahiran Kejayaan Universiti Utama

Untuk berjaya di kolej atau universiti, anda memerlukan lebih daripada sekadar kemahiran asas bahasa Inggeris.
Dalam CIEP, anda juga akan mempelajari kemahiran untuk pemikiran kritis, pembentangan, pengucapan awam, pengambilan nota, penyelidikan akademik dan banyak lagi.

Pembelajaran Gunaan

Matlamat ELS adalah untuk menyediakan pembelajaran bahasa dunia sebenar yang boleh digunakan dalam tetapan sebenar.
Contohnya, melalui aktiviti seperti berdebat dan main peranan, anda akan berlatih menggunakan frasa dan kosa kata yang betul untuk pelbagai senario.

jadual ciep biasa

Jadual belajar harian anda akan mengandungi beberapa komponen berbeza, setiap satu memfokuskan pada kemahiran bahasa tertentu seperti mendengar, bertutur, membaca, menulis atau tatabahasa.
Masa Komponen
8:30 am - 10:20 am
Struktur & Amalan Bertutur
10:20 am - 10:40 am
Rehat
10:40 am - 12:30 pm
Membaca & Menulis
12:30 am - 1:30 pm
Makan tengah hari
1:30 pm - 2:20 pm
Peningkatan Kemahiran
2:30 pm - 3:20 pm
Pusat Teknologi Bahasa

On Fridays, only 4 lessons are scheduled to make time for group activities and excursions.

Kelas dan masa mula mungkin berbeza mengikut tahap dan pusat. Semua pusat ELS dibuka dari Isnin hingga Jumaat, 8 pagi hingga 5:30 petang, dengan kakitangan tersedia dan sedia membantu anda.

APA YANG ANDA AKAN BELAJAR?

Struktur & Amalan Bertutur

Kelas ini bertemu untuk dua pelajaran setiap hari dari Isnin hingga Jumaat. Anda akan belajar bercakap, mendengar dan struktur (tatabahasa).

Membaca & Menulis

Kelas ini bertemu untuk dua pelajaran setiap hari dari Isnin hingga Jumaat. Anda akan memberi tumpuan kepada membangunkan kemahiran membaca dan menulis anda.

Peningkatan Kemahiran

Kelas ini bertemu untuk satu pelajaran setiap hari dari Isnin hingga Khamis. Anda dan rakan sekelas anda akan belajar secara kolaboratif untuk meningkatkan kebolehan berkomunikasi anda.

Pusat Teknologi Bahasa (LTC)

LTC di ELS terbuka kepada pelajar selepas kelas biasa. Menggunakan komputer LTC, anda boleh mengakses bahan kajian dan latihan bahasa pada platform ELS Online untuk terus mengembangkan bahasa Inggeris anda di luar bilik darjah.

BAHAN & SUMBER CIEP

ELS bekerjasama dengan National Geographic Learning untuk menghasilkan bahan pengajaran tersuai secara eksklusif untuk pelajar ELS. Buku teks CIEP kami menggabungkan kandungan visual menarik yang terkenal dengan National Geographic, bersama-sama dengan sumber digital yang komprehensif untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran untuk anda di dalam dan di luar bilik darjah.

PERINGKAT ELS

ELS menawarkan 10 tahap kecekapan (Permulaan hingga Lanjutan), serta ujian penempatan untuk menentukan tahap yang paling sesuai dengan kebolehan anda.
Pada penghujung setiap sesi empat minggu, jika anda berjaya memenuhi keperluan tahap anda, anda akan naik ke peringkat seterusnya.
Semasa anda maju melalui tahap, kursus anda membina kemahiran yang anda pelajari di peringkat yang lebih rendah dan menjadi lebih kompleks.
Pemula Tingkat 100

 • Berkomunikasi pada tahap asas dalam situasi seharian
 • Fahami Bahasa Inggeris apabila dituturkan dengan perlahan dan jelas
 • Fahami beberapa perkataan dan frasa

Dasar Tingkat 101 - 103
CEFR A1 - A2

 • Berkomunikasi pada tahap asas dalam situasi seharian
 • Fahami Bahasa Inggeris apabila dituturkan dengan perlahan dan jelas
 • Fahami beberapa perkataan dan frasa
 • Jawab soalan dan arahan yang mudah

Pertengahan Tingkat 104 - 106
CEFR A2 - B1

 • Sampaikan fakta dan pendapat
 • Berbincang dan berdebat dengan cara yang boleh diterima oleh budaya
 • Fahami kebanyakan soalan dan pernyataan dengan kelajuan bercakap biasa
 • Jalankan perbualan dengan penutur asli
 • Gunakan bahasa Inggeris untuk membeli-belah, memesan makanan di restoran dan meminta petunjuk
 • Menjelang Tahap 106, bersedia mendaftar untuk program pra-universiti / yayasan atau mengikuti program persediaan untuk ujian akademik seperti IELTS dan TOEFL

Mahir Tingkat 107 - 109
CEFR B1 - B2

 • Berkomunikasi dengan berkesan dalam kebanyakan situasi sosial
 • Fahami pelbagai simpulan bahasa
 • Kekalkan perbualan yang lebih panjang dengan penutur asli
 • Gunakan bahasa Inggeris dengan ketepatan dan kefasihan yang semakin meningkat, termasuk dalam membaca dan menulis
 • Ikut serta sepenuhnya dalam kebanyakan perbualan
 • Menjelang Tahap 107, bersiaplah untuk mengikuti peringkat diploma dan program sarjana tertentu yang dijalankan dalam Bahasa Inggeris atau menjalankan perniagaan dalam Bahasa Inggeris pada tahap asas
 • Menjelang Tahap 108, bersiaplah untuk kebanyakan program sarjana di peringkat universiti atau bekerja di persekitaran berbahasa Inggeris
 • Menjelang Tahap 109, yakinlah untuk memulakan program ijazah atau pascasiswazah

ID WeChat: ELSMalaysia

LINE ID: elsmalaysia