Pusat Bahasa ELS,
UTM

HUBUNGI

WAKTU PEMBUKAAN

Mengenai Pusat

ELS UTM terletak di kampus Skudai Universiti Teknologi Malaysia di negeri selatan Johor. Pengunjung boleh menemui kampus universiti di sekitar 20 km utara ibu negeri, Johor Bahru, dan 18 km dari Lapangan Terbang Sultan Ismail.

 

UTM menawarkan persekitaran belajar yang memperkaya dan kemudahan komprehensif untuk belajar, sukan, aktiviti sosial, dan perumahan. Universiti ini terkenal dengan program dan penyelidikan dalam bidang Kejuruteraan dan Teknologi. Pada Kedudukan Universiti QS 2021, UTM berada di kedudukan #39 di Asia dan #187 di dunia. Ia adalah salah satu daripada 5 universiti terbaik di Malaysia.

 

ELS UTM adalah salah satu daripada dua pusat ELS di kampus di Malaysia. UTM menerima Sijil Penyempurnaan ELS sebagai bukti penguasaan bahasa Inggeris dan alternatif kepada IELTS dan TOEFL untuk kemasukan pelajar antarabangsa.

Lokasi

Kemudahan

Keselamatan 24 Jam
Ruang Rehat Pelajar
Wifi
Pusat Teknologi Bahasa
Pusat Kaunseling Universiti
Perpustakaan

Mesej SELAMAT DATANG:

ELS Malaysia adalah penyedia latihan bahasa Inggeris yang terkemuka dengan 30 tahun pengalaman di Malaysia. Kami bekerjasama dengan UTM untuk memberi pelajar kaedah yang berkesan dan boleh dipercayai untuk meningkatkan Bahasa Inggeris mereka. Pelajar UTM yang telah menyelesaikan Program Bahasa Inggeris Intensif kami (IEP) boleh mengemukakan Sijil Penyelesaian ELS mereka untuk memenuhi syarat Bahasa Inggeris dari program sarjana atau pascasiswazah mereka.

Pelajar ELS UTM dapat mengharapkan persekitaran yang memupuk dan pengalaman belajar yang bermanfaat. Pasukan guru dan kakitangan kami yang ramah sentiasa bersedia memberikan bantuan dan sokongan kepada anda.

Semasa anda belajar, pastikan untuk mengambil bahagian dalam aktiviti sosial yang dianjurkan oleh ELS dan memanfaatkan sepenuhnya kemudahan kampus UTM.

Kami berharap dapat bertemu dengan anda di kampus tropika UTM!

TEMPAT-TEMPAT UNTUK MELAWAT

Outlet Premium Johor
Muzium Diraja Abu Bakar
Legoland Malaysia
Pulau Sibu
Galeri Mawar
Hello Kitty Town

PERUMAHAN

Pelangi Heights

Pelangi Heights terletak berdekatan, Plaza Pelangi, KSL City Mall dan kompleks membeli-belah terkemuka lain di JB. Pelangi Heights berada dalam jarak yang mudah dan senang ke kota JB dan Singapura.

Plaza Pelangi, Johor Bahru

Harga RM900 - RM1200 sebulan

Rumah / Homestay

Unit-unit ini menawarkan kemudahan dan infrastruktur yang baik untuk memberikan penginapan yang selesa dan selesa untuk pelajar.

Taman Pelangi, Johor Bahru

Harga RM800 - RM1200 sebulan

MENDAPAT SEKITAR

Dengan teksi

Teksi bermeter dapat disambut di tempat teksi yang ditentukan. Tambang minimum RM3 akan dikenakan semasa menaiki pesawat. Anda juga boleh memuat turun aplikasi mudah alih Grab untuk menempah teksi dan perjalanan kereta.

Dengan bas

Johor Bahru mempunyai beberapa pengendali bas yang menawarkan pelbagai laluan ke dan dari Pusat Bandar Raya, dan bersama-sama mereka membentuk rangkaian pengangkutan yang luas untuk orang ramai. Bas beroperasi setiap hari dari jam 6:00 pagi hingga 11:00 malam.

ID WeChat: ELSMalaysia

LINE ID: elsmalaysia