Pusat Bahasa ELS,
Subang Jaya

Mengenai Pusat

ELS Subang Jaya terletak dengan strategik dan dekat dengan INTI International College Subang, kira-kira 20 km dari pusat bandar Kuala Lumpur. Tempat ini juga berada di sekitar Sunway University, Monash University dan Taylor's Lakeside Campus.

ELS Subang Jaya mudah diakses melalui pengangkutan awam dan berada dalam jarak berjalan kaki dari pasar raya, pusat membeli-belah, kafe dan kedai makanan yang berdekatan. Kawasan persekitarannya yang bergaya dan populasi pelajar yang besar menjadikannya kawasan yang sangat kondusif untuk aktiviti belajar dan menyeronokkan.

Kemudahan

Keselamatan 24 Jam
Ruang Rehat Pelajar
Wifi
Pusat Teknologi Bahasa
Pusat Sukan dan Rekreasi

Welcome Message from THE CENTRE DIRECTOR OF ELS SJ

Welcome Message from THE
CENTRE DIRECTOR OF ELS SJ

Bagi pihak ELS Subang Jaya, saya ingin mengalu-alukan pengalaman ELS. Pelajar kami adalah kumpulan yang unik dan berbakat yang datang kepada kami dari Malaysia dan juga pelbagai negara di seluruh dunia. Sepanjang pengajian mereka, mereka membina persahabatan seumur hidup, meningkatkan kemahiran komunikasi dan bahasa mereka, dan meneroka makanan dan budaya Malaysia.

Semasa pelajar berjalan melalui pintu pusat kami, mereka mendapat senyuman mesra dan ucapan ceria dari pasukan kami. Penasihat dan Pengajar Pelajar kami yang mesra dan profesional komited untuk memberikan pengalaman pelajar terbaik di dalam dan di luar kelas.

Sekiranya anda mencari program bahasa Inggeris untuk mempersiapkan universiti atau meningkatkan peluang kerjaya anda, ELS Subang Jaya adalah pusat untuk dikunjungi. Kami berharap dapat berjumpa dengan anda tidak lama lagi!

Wensan Rasjid

Pengarah Pusat

ENGLISH PROGRAMMES OFFERED BY ELS SUBANG JAYA

Program Bahasa Inggeris Intensif Bertauliah (CIEP)

Untuk pelajar universiti

Program Bahasa Inggeris Selepas Sekolah (ASEP)

Untuk pelajar sekolah menengah: 15 hingga 18 tahun

Persediaan Ujian IELTS/TOEFL

Untuk pengambil ujian IELTS/ TOEFL

Program Bahasa Inggeris di Tempat Kerja (WEP)

Untuk orang dewasa yang bekerja

Latihan Syarikat

Latihan kumpulan korporat yang disesuaikan

Pensijilan TESOL

Bagi individu yang mencari latihan untuk menjadi guru ESL

TEMPAT-TEMPAT UNTUK MELAWAT

Sunway Pyramid Mall (Luar)
Sunway Pyramid Mall (Di dalam)
Sunway Lagoon (Taman Air)
Sunway Lagoon (Lost Lagoon)

PERUMAHAN

Casa Tiara

Casa Tiara (juga dikenali sebagai Tiaraville) adalah sebuah pangsapuri servis yang terletak di Subang Jaya. Casa Tiara berjarak sekitar 10 minit berjalan kaki dari ELS Subang Jaya. Casa Tiara terletak berhampiran dengan beberapa pusat kesihatan seperti Pusat Perubatan Subang Jaya dan Pusat Perubatan Sunway. Ia juga mudah diakses melalui beberapa lebuh raya.

Jalan Kemajuan Subang, SS15, Subang Jaya

Harga RM1000 - RM1200 sebulan

MENARA RAJAWALI

Menara Rajawali terdiri daripada 196 pangsapuri dan 6 tingkat tempat letak kenderaan tertutup. Kedai runcit terletak di tingkat 1 dan 2. Menara Rajawali terletak di sebelah INTI International College Subang dan betul-betul berhadapan dengan Starbucks Coffee dan McDonalds.

Jalan SS15 / 8, Subang Jaya

Harga RM1000 - RM1900 sebulan

Sila klik di sini untuk maklumat penginapan terkini.

MENDAPAT SEKITAR

Dengan kereta api

Talian tersedia: LRT, KTM, MRT dan KL Monorel. Kereta api beroperasi setiap hari dari jam 6:00 pagi hingga 11:30 malam. Stesen kereta api terdekat ke ELS Subang Jaya adalah:

  • Stesen LRT SS 15 (10 minit berjalan kaki dari ELS SJ)
  • KTM Subang Jaya (10 minit pemanduan dari ELS SJ)
  • Tukar ke MRT: LRT Pasar Seni (16 stesen dari LRT SS 15)

Dengan teksi

Teksi bermeter dapat disambut di tempat teksi yang ditentukan. Tambang minimum RM3 akan dikenakan semasa menaiki pesawat. Anda juga boleh memuat turun aplikasi mudah alih Grab untuk menempah teksi dan perjalanan kereta.

Dengan bas

Anda boleh menaiki bas SMART, bas MRT dan bas RapidKL di perhentian bas yang ditentukan. Bas beroperasi setiap hari dari jam 6:00 pagi hingga 11:00 malam (dan sehingga tengah malam pada hari Ahad)

ID WeChat: ELSMalaysia

LINE ID: elsmalaysia