Pusat Bahasa ELS,
Johor Bahru

HUBUNGI

WAKTU PEMBUKAAN

Mengenai Pusat

ELS Johor Bahru terletak di Johor, negeri selatan Semenanjung Malaysia. Pusat ini terletak di tingkat 15 Menara Pelangi di daerah Pelangi, sebuah kawasan perniagaan dan kediaman utama di bandar ini. Menara Pelangi dilampirkan dengan mudah ke Plaza Pelangi, sebuah pusat membeli-belah yang mempunyai banyak restoran, kedai makanan segera, kedai fesyen, kedai buku, pasar raya dan kedai serbaneka. Terdapat juga banyak rumah kediaman, kondominium, hotel, klinik pakar perubatan dan kedai dan pejabat perniagaan lain di sekitarnya.

Lokasi

Kemudahan

Keselamatan 24 Jam
Ruang Rehat Pelajar
Wifi
Pusat Teknologi Bahasa
Pusat Kaunseling Universiti
Perpustakaan

Tan Soon Lan

PENGURUS PUSAT

Mesej Pengurus Pusat:

Helo! Selamat datang ke ELS Johor Bahru. Nama saya Cik Tan dan saya bangga menjadi sebahagian daripada ELS Malaysia kerana kami adalah institusi bahasa Inggeris yang sangat terkenal di Malaysia dan di seluruh dunia.
Pasukan saya di ELS Johor Bahru terdiri daripada guru dan kakitangan pentadbiran yang berdedikasi, suka menolong dan prihatin. Pelajar kami berasal dari pelbagai latar belakang dan budaya tetapi mereka semua mempunyai kepercayaan bersama bahawa meningkatkan Bahasa Inggeris mereka akan membawa kepada kehidupan yang lebih baik dan masa depan yang lebih cerah.
Saya berharap dapat bertemu dengan anda di sini di ELS Johor Bahru. Mari bekerjasama untuk mencapai impian dan matlamat anda!

TEMPAT-TEMPAT UNTUK MELAWAT

Outlet Premium Johor
Muzium Diraja Abu Bakar
Legoland Malaysia
Pulau Sibu
Galeri Mawar
Hello Kitty Town

PERUMAHAN

Pelangi Heights

Pelangi Heights terletak berhampiran dengan pusat ELS Johor Bahru, Plaza Pelangi, KSL City Mall dan kompleks membeli-belah terkemuka lain di JB. Pelangi Heights berada dalam jarak yang mudah dan senang ke kota JB dan Singapura.

Plaza Pelangi, Johor Bahru
Harga RM900 - RM1200 sebulan

Rumah / Homestay

Unit-unit ini terletak secara strategik dalam jangkauan ELS JB. Ia menawarkan kemudahan dan infrastruktur yang baik untuk memberikan penginapan yang selesa dan selesa untuk pelajar.

Taman Pelangi, Johor Bahru
Harga RM800 - RM1200 sebulan
Sila klik di sini untuk maklumat penginapan terkini.

MENDAPAT SEKITAR

Dengan teksi

Teksi bermeter dapat disambut di tempat teksi yang ditentukan. Tambang minimum RM3 akan dikenakan semasa menaiki pesawat. Anda juga boleh memuat turun aplikasi mudah alih Grab untuk menempah teksi dan perjalanan kereta.

Dengan bas

Johor Bahru mempunyai beberapa pengendali bas yang menawarkan pelbagai laluan ke dan dari Pusat Bandar Raya, dan bersama-sama mereka membentuk rangkaian pengangkutan yang luas untuk orang ramai. Bas beroperasi setiap hari dari jam 6:00 pagi hingga 11:00 malam.

ID WeChat: ELSMalaysia

LINE ID: elsmalaysia