Graduasi April di ELS Johor Bahru

Kata pengijazahan bermaksud lebih daripada sekadar upacara bagi saya. Ini bermaksud perubahan dalam hidup saya, untuk mencapai tahap yang lebih tinggi dalam hidup saya, masa untuk menjadi orang baru, masa untuk dewasa, masa untuk mengikuti impian saya dan memisahkan tanggungjawab dari keseronokan. Kami telah berjuang, dan kami berjaya mengatasi! Beberapa hari sebelum guru tamat pengajian, Rajes telah mula menunjukkan episod The Amazing Race, yang difilemkan di Pulau Pinang. Pada pagi tamat pengajian, sebahagian besar pelajar dan guru merasa teruja untuk merasai apa yang telah disiapkan oleh guru Rajes untuk majlis tersebut. Aktiviti pertama dianjurkan oleh pelajar Tahap 105B. Pelajar-pelajar ini memberi kami teka-teki dan semua orang memikirkan jawapan kepada soalan-soalan tersebut. Sungguh indah. Aktiviti kedua ialah The Amazing Race. Semua pelajar terpaksa pergi ke Plaza Pelangi. Ia menakjubkan. Pelajar berada dalam kumpulan empat atau lima. Sungguh hebat mencari makna soalan dan mencari tempat untuk mendapatkan jawapannya. Selain itu, cabaran setiap kumpulan adalah untuk menyelesaikan perlumbaan pada waktu yang ditentukan. Kumpulan terpantas memenangi perlumbaan dan mereka mendapat hadiah. Kumpulan lain yang juga selesai dengan masa yang baik juga menerima hadiah. Seterusnya, kami pergi ke kelas untuk mendapatkan keputusan kami. Ia adalah hari graduasi yang bermakna bagi kami. Terima kasih kepada cikgu Rajes kerana merancang kelulusan yang begitu baik. Itu benar-benar tidak dapat dilupakan. Farhad Jamal Ali - Tahap Keseluruhan Pelajar Terbaik 103.