PERKHIDMATAN PELAJAR

Aktiviti Pelajar

Setiap bulan, Penasihat Pelajar ELS anda akan mengadakan perjumpaan, aktiviti atau perjalanan sosial yang menyeronokkan yang membolehkan anda mengenali rakan sekolah dan kakitangan ELS dengan lebih baik. Kegiatan tersebut termasuk menonton filem, bermain permainan, dan mengambil bahagian dalam acara kebudayaan. Lawatan dan lawatan yang diatur khas ke institusi pengajian tinggi tempatan juga akan diatur untuk pelajar yang berminat untuk melanjutkan pelajaran di Malaysia.

Perkhidmatan Penempatan Universiti

ELS menawarkan sesi kaunseling khas untuk pelajar yang bercita-cita untuk mengikuti institusi pengajian tinggi di sini di Malaysia, atau di mana sahaja di dunia. Penasihat Pelajar kami dengan senang hati akan berkongsi pengetahuan mereka mengenai pelbagai institusi di Malaysia dan di luar negara. Mereka juga akan membantu anda dalam proses permohonan - dari mengisi borang pendaftaran, hingga menyiapkan dokumen yang diperlukan untuk permohonan visa (jika diperlukan). Pelajar yang berminat untuk melancong ke lokasi ELS lain di seluruh dunia juga boleh membuat permohonan melalui perkhidmatan ini.

Pengambilan Lapangan Terbang

Setelah pelajar antarabangsa kami mendapat kelulusan visa pelajar dan bersedia untuk datang ke Malaysia, kami akan menguruskan kakitangan ELS untuk bertemu dengan pelajar tersebut semasa ketibaan mereka. Kakitangan ELS akan menemui anda di terminal lapangan terbang dan membimbing anda melalui proses pelepasan di pusat pemeriksaan Imigresen. Kakitangan ELS juga akan membantu anda untuk membeli kad SIM tempatan, menukar wang anda dengan beberapa mata wang tempatan dan mengatur pengangkutan ke tempat penginapan atau hotel anda.

Kesihatan dan Insurans

Semua pelajar antarabangsa di ELS mesti mempunyai liputan kesihatan pelajar yang diperlukan untuk digunakan di Malaysia. Sebagai pelajar antarabangsa, anda akan menerima pakej penjagaan kesihatan insurans yang boleh dipercayai yang memastikan anda telah mengambil langkah berjaga-jaga yang diperlukan semasa belajar di Malaysia. Ini semua akan diatur oleh ELS.

Penjagaan dan Sokongan

Penasihat Pelajar kami dilengkapi dengan maklumat, program dan nasihat sekiranya anda memerlukan pertolongan dengan masalah yang berkaitan dengan pelajaran, kesihatan, kerjaya, atau hal-hal peribadi. Semua Penasihat Pelajar kami telah menjadi penasihat selama bertahun-tahun dan mempunyai pengalaman yang relevan untuk menunjukkan dan membimbing anda ke arah yang betul. Yakinlah bahawa mereka akan sentiasa ada untuk anda.

Perumahan / Penginapan

Penasihat Pelajar kami akan membantu anda dalam mencari tempat penginapan yang sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Setiap pusat ELS di Malaysia telah memilih secara khusus beberapa lokasi kediaman berdekatan yang mungkin sesuai dengan keinginan anda dan juga sesuai dengan anggaran anda. Cukup lawati Pusat ELS yang anda mahukan untuk maklumat perumahan berhampirannya. Selain itu, Penasihat Pelajar kami juga dapat membantu anda mencari harta tanah lain di kawasan sekitar yang mungkin menarik bagi anda.

ID WeChat: ELSMalaysia

LINE ID: elsmalaysia